cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
New Contributor

Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

Hello,

I loaded the wrong firmware on this 3200 and cannot get into it via the eth 0/1 port. I have Console and have tried to activate the port with no luck. I have my old firmware as the secondary image. Any way I can revert to that via CLI??

Labels (1)
Tags (3)
0 Kudos
Reply
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
New Contributor II

Re: Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

Did you start the device in bootstrap mode? If you restart the device it will tell you to press a certain key to bypass the image loading and enter it. Once in there set your console speed to the highest (115000 if I recall correctly) and then it will kick you out. Go change your hyperterminal baud rate to match and reconnect. Once in you will use the command set to copy xmodem flash. The syntax may be different, it’s been awhile for me. Then you need to do the boot system command from that menu to tell it which AOS to load.

View solution in original post

0 Kudos
Reply
10 Replies
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Re: Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

I moved this post to the area so someone from the community can help.

Thanks,

Matt

0 Kudos
Highlighted
New Contributor

Re: Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

Thanks Matt!!

Message was edited by: matt - removed personal contact information

0 Kudos
Highlighted
New Contributor II

Re: Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

Andrewk,

  For whatever reason I've seen that the ETH interface doesn't work on the bootstrap.  It will not accept an IP address.  You will have to use xmodem to transfer the image.  You can use hyper terminal or putty/teraterm.  If you set the console baud rate and reconnect it will be a faster transfer, but will still take awhile. 

0 Kudos
Highlighted
New Contributor

Re: Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

I can access it via hyper terminal. What is the command set or how do I transfer the image? This is very new territory for me.. Thanks much!!!

Message was edited by: matt -  removed personal contact information

0 Kudos
Highlighted
New Contributor II

Re: Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

Did you start the device in bootstrap mode? If you restart the device it will tell you to press a certain key to bypass the image loading and enter it. Once in there set your console speed to the highest (115000 if I recall correctly) and then it will kick you out. Go change your hyperterminal baud rate to match and reconnect. Once in you will use the command set to copy xmodem flash. The syntax may be different, it’s been awhile for me. Then you need to do the boot system command from that menu to tell it which AOS to load.

View solution in original post

0 Kudos
Reply
Highlighted
New Contributor

Re: Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

Thanks Rpartee. I will try that and see if that will kick it back...

0 Kudos
Highlighted
New Contributor II

Re: Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

Your welcome. Let me know how it goes.

0 Kudos
Highlighted
New Contributor

Re: Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

I have only been able to access bootstrap mode. Can anyone tell me how to access the console speed or a document that can give me the proper command set for this procedure?? That would be very helpful..

Thank you!

0 Kudos
Highlighted
New Contributor

Re: Loaded wrong generation firmware on netvanta 3200

Jump to solution

All fixed!! Thanks for your help Rpartee. I started the Xmodem process but all I had to do was the boot process using the secondary software image. That one was the old one. Once I did that, I could set my IP for eth 0/1 and get back in.

Thanks again...

0 Kudos