cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
New Contributor

Registration from SBC not being seen on 7100 PBX

I have a 6250 SBC that is setup to register to the 7100 PBX when a remote user registers to the SBC. I see the SBC sending the register message but i do not see it being answered and i do not see it in the debug of the 7100. Anybody have any suggestions on what may be incorrect with my remote phone config on the 7100? The document talks about a VPN, is it required when the SBC is connected directly to the 7100 PBX?

Thanks

Brian

Labels (3)
0 Kudos
Reply
3 Replies
Highlighted
Contributor III
Contributor III

Re: Registration from SBC not being seen on 7100 PBX

Brian,

   Can you provide a scrubbed (No passwords or public IP information) version of the two configs?  I would guess if your never seeing the registration sip message hitting the 7100 that the SBC either can't access the 7100, or one of them is not setup with the proper trunking config.  If the SBC can ping the 7100 then I would make sure that the interfaces that the 7100 and SBC talk to each other on have the following configured on the interfaces:

media-gateway ip primary

Also make sure on the 7100 to set the user accounts connecting from the SBC as Remote Phones.  Other things to check is make sure you have the VLAN routing setup so the VLAN the SBC connects from can talk to the voice VLAN you have configured on the 7100.  You can test this by pinging the Voice VLAN IP address from the SBC.

To provide much more I would need to see the configs so I can get a better idea of how everything talks.  Also is there a special reason you are having the remote phone connect to the SBC instead of just allowing to connect directly to the 7100.

John Wable

0 Kudos
Highlighted
Honored Contributor
Honored Contributor

Re: Registration from SBC not being seen on 7100 PBX

Have you verified connectivity? Can you ping between the two devices? Any ACLs or firewall that would cause an issue? Is the interface towards the other device configured "media-gateway ip primary" on both sides?

0 Kudos
Highlighted
New Contributor

Re: Registration from SBC not being seen on 7100 PBX

Thanks for the info guys. Issue resolved. Apparently the connectivity was not working. Cabling issue.

Brian S

0 Kudos