cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
mvutech
New Contributor II

backup config fails to load - loops

Jump to solution

I was trying to use a backup of a config file on a Netvanta 1550-48p from a switch of the same model. 

It just keeps looping through the backup. How can I stop this so I can manually set up the switch. I am currently connected via console port.

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
mvutech
New Contributor II

Re: backup config fails to load - loops

Jump to solution

This is all set. After moving the switch to the network, updating the gateway to the next switch and moving the tftp server to a server on the network, I ran the same commands, and it copied over the file and I was able to install it. 

 

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
bmullarwnapsnc
New Contributor III

Re: backup config fails to load - loops

Jump to solution

My assumption is you have a serial VT-100 connection to the NV1550 switch and can see the boot sequence.  If that is correct, then watch for a message to press the ESC key within 5 seconds, press the ESC key.  At that point you should be in the bootstrap mode, which is "before" the startup-config file is executed line by line in NVRAM.  In this area the only task I every worked on was the "bypass password" and "boot" commands.  I am not sure if you will have access to the NVRAM area.  If you do, try "erase startup-config" to remove the problem configuration, then "boot" to finish the boot process to the ">" prompt.  Hope this helps.

 

mvutech
New Contributor II

Re: backup config fails to load - loops

Jump to solution

I have not had a chance to check this. I will post back as soon as I do.

mvutech
New Contributor II

Re: backup config fails to load - loops

Jump to solution

Okay, finally got the usb cable needed as my old laptop with a serial port finally died. 

you are correct, hitting esc did allow me to go into bootstrap.  

Using the directions here , I was able to erase the flash. 

However, I am not having success with the tftp tranfer. 

In putty I set the ip using

bootstrap#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

bootstrap#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.1 

Then I ran these

bootstrap#copy tftp flash

Address of remote host? 192.168.1.4

Source filename? NV1550A-R13-10-2.biz

Destination filename? [NV1550A-R13-10-2.biz]

timed out. 

I have solarwinds tftp server installed on the same laptop (with ip 192.168.1.4). NV1550A-R13-10-2.biz file is in the TFTP-Root folder.

Gateway is probably wrong - generally I use our core switch as next hop, but not connected to network right now.

Thanks for all the assistance!

mvutech
New Contributor II

Re: backup config fails to load - loops

Jump to solution

This is all set. After moving the switch to the network, updating the gateway to the next switch and moving the tftp server to a server on the network, I ran the same commands, and it copied over the file and I was able to install it. 

 

0 Kudos