cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
hobo
New Contributor

Packet Loss - Netran3200

Jump to solution

I am seeing lots of packets lost periodically when I ping the router over a 24 hour period.

To me it looks like the T1 line peridically drops out.

Below is what is recorded in the Event History Log

2013.04.11 10:04:25 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: VC 500 is inactive because the port is down. 

2013.04.11 10:04:35 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: VC 500 is inactive because the port is down. 

2013.04.11 10:04:35 FRAME_RELAY.LMI fr 1 coming up with last good Rx seq# 246 

2013.04.11 10:04:35 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: state changed to Active 

2013.04.11 10:04:35 INTERFACE_STATUS.fr 1 changed state to up 

2013.04.11 10:04:35 INTERFACE_STATUS.fr 1.500 changed state to up 

2013.04.11 10:04:41 ETHERNET_INTERFACE.eth 0/1 auto-negotiation complete 

2013.04.11 10:04:42 ETHERNET_INTERFACE.eth 0/1 link up 

2013.04.11 10:04:42 ETHERNET_INTERFACE.eth 0/1 speed is 100Mbps, full duplex 

2013.04.11 10:04:42 INTERFACE_STATUS.eth 0/1 changed state to up 

2013.04.11 10:12:24 T1.t1 1/1 BES 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 10:12:37 T1.t1 1/1 PCV 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 10:35:25 T1.t1 1/1 PCV 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 10:35:30 T1.t1 1/1 BES 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:32:14 T1.t1 1/1 BES 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:32:19 T1.t1 1/1 PCV 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:33:09 T1.t1 1/1 ES 15 min threshold exceeded, LES 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:33:36 T1.t1 1/1 DM 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:40:42 FRAME_RELAY.LMI fr 1 FRE Hardware not active 

2013.04.11 11:40:42 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: state changed to Inactive 

2013.04.11 11:40:43 T1.t1 1/1 Yellow 

2013.04.11 11:40:43 INTERFACE_STATUS.t1 1/1 changed state to down 

2013.04.11 11:40:43 INTERFACE_STATUS.fr 1 changed state to down 

2013.04.11 11:40:43 INTERFACE_STATUS.fr 1.500 changed state to down 

2013.04.11 11:45:29 ETHERNET_INTERFACE.eth 0/1 link down 

2013.04.11 11:45:29 INTERFACE_STATUS.eth 0/1 changed state to down 

2013.04.11 11:45:29 ETHERNET_INTERFACE.eth 0/1 auto-negotiation in progress 

2013.04.11 11:45:56 ETHERNET_INTERFACE.eth 0/1 auto-negotiation complete 

2013.04.11 11:45:57 ETHERNET_INTERFACE.eth 0/1 link up 

2013.04.11 11:45:57 ETHERNET_INTERFACE.eth 0/1 speed is 100Mbps, full duplex 

2013.04.11 11:45:57 INTERFACE_STATUS.eth 0/1 changed state to up 

2013.04.11 11:49:15 FRAME_RELAY.LMI fr 1 FRE Hardware active 

2013.04.11 11:49:15 T1.t1 1/1 No Alarms 

2013.04.11 11:49:15 INTERFACE_STATUS.t1 1/1 changed state to up 

2013.04.11 11:49:25 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: VC 500 is inactive because the port is down. 

2013.04.11 11:49:25 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: The switch reports VC 500 as new. 

2013.04.11 11:49:35 FRAME_RELAY.LMI fr 1 FRE Hardware not active 

2013.04.11 11:49:36 T1.t1 1/1 Yellow 

2013.04.11 11:49:36 INTERFACE_STATUS.t1 1/1 changed state to down 

2013.04.11 11:51:09 FRAME_RELAY.LMI fr 1 FRE Hardware active 

2013.04.11 11:51:10 T1.t1 1/1 No Alarms 

2013.04.11 11:51:10 INTERFACE_STATUS.t1 1/1 changed state to up 

2013.04.11 11:51:12 T1.t1 1/1 PCV 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:51:21 T1.t1 1/1 BES 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:51:23 FRAME_RELAY.LMI fr 1 FRE Hardware not active 

2013.04.11 11:51:24 T1.t1 1/1 Yellow 

2013.04.11 11:51:24 INTERFACE_STATUS.t1 1/1 changed state to down 

2013.04.11 11:51:36 FRAME_RELAY.LMI fr 1 FRE Hardware active 

2013.04.11 11:51:37 T1.t1 1/1 No Alarms 

2013.04.11 11:51:37 INTERFACE_STATUS.t1 1/1 changed state to up 

2013.04.11 11:51:45 T1.t1 1/1 SEFS 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:51:47 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: VC 500 is inactive because the port is down. 

2013.04.11 11:51:47 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: The switch reports VC 500 as new. 

2013.04.11 11:51:57 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: VC 500 is inactive because the port is down. 

2013.04.11 11:52:07 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: VC 500 is inactive because the port is down. 

2013.04.11 11:52:07 FRAME_RELAY.LMI fr 1 coming up with last good Rx seq# 58 

2013.04.11 11:52:07 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: state changed to Active 

2013.04.11 11:52:07 INTERFACE_STATUS.fr 1 changed state to up 

2013.04.11 11:52:07 INTERFACE_STATUS.fr 1.500 changed state to up 

2013.04.11 11:52:34 T1.t1 1/1 LES 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:52:36 T1.t1 1/1 DM 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:52:39 T1.t1 1/1 ES 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:53:15 T1.t1 1/1 LCV 15 min threshold exceeded 

2013.04.11 11:54:08 FRAME_RELAY.LMI fr 1 FRE Hardware not active 

2013.04.11 11:54:08 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: state changed to Inactive 

2013.04.11 11:54:08 T1.t1 1/1 Tx Yellow, Red 

2013.04.11 11:54:08 INTERFACE_STATUS.t1 1/1 changed state to down 

2013.04.11 11:54:08 INTERFACE_STATUS.fr 1 changed state to down 

2013.04.11 11:54:08 INTERFACE_STATUS.fr 1.500 changed state to down 

2013.04.11 11:54:14 T1.t1 1/1 LIU eq bumped 

2013.04.11 11:54:18 FRAME_RELAY.LMI fr 1 FRE Hardware active 

2013.04.11 11:54:19 T1.t1 1/1 No Alarms 

2013.04.11 11:54:19 INTERFACE_STATUS.t1 1/1 changed state to up 

2013.04.11 11:54:29 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: VC 500 is inactive because the port is down. 

2013.04.11 11:54:29 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: The switch reports VC 500 as new. 

2013.04.11 11:54:39 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: VC 500 is inactive because the port is down. 

2013.04.11 11:54:49 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: VC 500 is inactive because the port is down. 

2013.04.11 11:54:49 FRAME_RELAY.LMI fr 1 coming up with last good Rx seq# 69 

2013.04.11 11:54:49 FRAME_RELAY.LMI Port 1 vc 500: state changed to Active 

2013.04.11 11:54:49 INTERFACE_STATUS.fr 1 changed state to up 

2013.04.11 11:54:49 INTERFACE_STATUS.fr 1.500 changed state to up

Am I correct in assuming this is a Verizon T1 line problem?

Is there something I inform Verizon to help them fix the problem?

Thanks

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Anonymous
Not applicable

Re: Packet Loss - Netran3200

Jump to solution

- I would agree that it appears that your T1 is bouncing. This would, in turn, cause your frame-relay connection to bounce and that is reflected in the event history as well. I'm also seeing that the ethernet interface bounced twice in your log as well. This could be a result of someone unplugging and plugging the cable from the ethernet port.

It would be helpful to take a look at the output to "show interface". Specifically, you will want to look at the ethernet interface and the T1 interface to see if you are seeing any errors. Based on the event history, it appears that the T1 is taking errors. In my experience, this usually is an issue with the circuit and the first step is to contact the provider and let them know. However, you also have the ability to prove out the NetVanta router and local cabling if need be. The video below provides instructions on how to troubleshoot the T1 in AOS.

Let us know if you have any further questions.

Thanks,

Noor

View solution in original post

0 Kudos
3 Replies
Anonymous
Not applicable

Re: Packet Loss - Netran3200

Jump to solution

- I would agree that it appears that your T1 is bouncing. This would, in turn, cause your frame-relay connection to bounce and that is reflected in the event history as well. I'm also seeing that the ethernet interface bounced twice in your log as well. This could be a result of someone unplugging and plugging the cable from the ethernet port.

It would be helpful to take a look at the output to "show interface". Specifically, you will want to look at the ethernet interface and the T1 interface to see if you are seeing any errors. Based on the event history, it appears that the T1 is taking errors. In my experience, this usually is an issue with the circuit and the first step is to contact the provider and let them know. However, you also have the ability to prove out the NetVanta router and local cabling if need be. The video below provides instructions on how to troubleshoot the T1 in AOS.

Let us know if you have any further questions.

Thanks,

Noor

View solution in original post

0 Kudos
hobo
New Contributor

Re: Packet Loss - Netran3200

Jump to solution

Noor

I looked at the "show interface" for the T1 line and the "Performace Statistics" did show a lot of errors.  Gave this information to Verizon.  Verizon took a while but eventually determined they had a bad MUX card at one of their local CO's.

T1-statistics.png

Thanks for the suggestions. Video was also very helpful.

Ed

Anonymous
Not applicable

Re: Packet Loss - Netran3200

Jump to solution

-

I went ahead and flagged the "Correct Answer" on this post to make it more visible and help other members of the community find solutions more easily. If you don't feel like the answer I marked was correct, feel free to come back to this post to unmark it and select another in its place with the applicable buttons.  If you still need assistance, we would be more than happy to continue working with you on this - just let us know in a reply.


Thanks,

Noor